sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

kirjaimellinen Gran Turismo

Tuntu kun oltas taannuttu takas kaheksan vuotiaiden tasolle. Aallot tuli rantaan kovalla rytinällä. Ne sortu niskaan ja suu ja silmät meni täyteen suolasta vettä. Kiljuttiin ja hypättiin niitä kohti uudestaan ja uudestaan eikä välitetty veden takia jo melkein verestävistä silmistä. Naurua riitti siihen asti kunnes kaaduttiin hengästyen rantahiekalle ja yritettiin rämpiä mahdollisimman nopeesti suihkuun pesemään meren suolat simmuista pois. 

Nauru kuitenki loppu sitten siinä vaiheessa kun tajuttiin, että jokainen meistä neljästä hävitti aurinkolasinsa niihin aaltoihin vartin sisällä. Loppuloman silmät verestiki sitte auringon takia kun vähän häiki ilman arskoja... #turistit
DSC_0019
'DSC_0208DSC_0364DSC_0386
Lähettiin käymään Dubai Mallissa eli maailman isoimmassa ostoskeskuksessa. Oltiin huuli pyöreenä ku suomalaisturisti Kanarialla konsanaan ku katteltii ympärillemme siellä kaiken maailman akvaarioiden ja muiden keskellä. Mut auta armias ku bongattiin Victorias Secretin myymälä. Kieliposkella viuhdottiin sinne rahastuksen kultalandiaan. No mutta eiköhän me saatu siellä aikaa palamaan kaksi tuntia (ja rahaa sitäki enemmän) niin että oltiin aivan reporankoja kun selvittiin siitä pitsin ja hajuveden maailmasta ulos. Siitä vähin äänin luikittiin syömään ja nolona poistuttiin maailman isoimmasta shopping centeristä käyneenä noin kolmessa liikkeessa yhteensä. Vinkki, älä toimi näin vaikka VS ei löytyisikään kotimaastasi XD
DSC_0399DSC_0451DSC_0529DSC_0729DSC_0740DSC_0753DSC_0905DSC_0923DSC_0359DSC_0370DSC_0418
Anni tossa sen pahamaineisen VS:n jälkeen pistäyty Ferrari-kaupassa ja osti tollasen pikkuauton :---) olisin kyllä ite halunnu punasen mutta omahan oli valintansa ;)
DSC_0498
DSC_0962
 Sen verran on vielä sanottava, että vaikka näinkin kaupungin nyt enemmän turistin näkökulmasta kuin viimeksi, on nyt länsimaalaisena sanottava, että kaupunki tuntuu "kehittyneen". Onhan se vielä kovin uskonnon leimaama ja tiettyjen sukujen jäsenillä on yksityisoikeuksia joihinkin paikkoihin ja asioihin ynnä muuta, mutta tuntui, että paikassa oli hieman vapaampaa. Naisilla alkaa näkyä enemmän oma tahto ja sen huomaa esimerkiksi osalla vapaammassa tavassa käyttää huivia. Tuhlauskulttuuri kuitenkin kukoistaa edelleen samoissa ellei isommissakin mitoissa.

 Kuitenkin tämän kaiken hullun dubailaisen kulttuurin alla piilee ihana kaupunki, jonne oon valmis palaamaan koska vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti