sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Se, joka pelaa, ei pelkää

Viime vuonna näihin samoihin aikoihin kirjoitin kovin tunteikkaan postauksen siitä, kuinka vanha ja tuttu loppuu ja otetaan askel uuteen ja tuntemattomaan. Nyt mulla vasta siihen oliskin aihetta. Lennot on jo varattu, viisumi on hauillaan ja koulupaikka varmistettu. Tasan 64 päivän päästä tämä suomalainen blondi on jo asettunut Floridan maankamaralle. Elämään perijenkkiläistä elämää ja viettämään tähän astisen elämänsä unohtumattomimmat yhdeksän kuukautta. Vuoden päästä tähän aikaan olen jo melkein vuoteni Amerikassa elänyt ja alkaa olla kotiinlähdönaika. Tästä hetkestä, kun ajattelen vuoden taaksepäin, en voi kuin ihmetellä, kuinka nopeasti aika on kulunut. Ja kuinka paljon tähän vuoteen on mahtunut. Kuinka erilaisessa tilanteessa ja miten erilainen ihminen olen nyt, kuin vuosi sitten. Jos olen muuttunut melko tavallisen, mutta toisaalta elämäni parhaan ja tapahtumarikkaimman vuoden aikana jo näin paljon, mahdanko enää itsekään tunnistaa itseäni, kun palaan vuoden päästä?
DSC_0010
DSC_0086 (1)
DSC_0047 Yhdeksän kuukautta kuluu nopeasti. Yhdeksän kuukautta on myös maailmanlopun pituinen aika, jos käy huonosti. Mutta ei käy. Tehdessäni päätöksen pikkuhiljaa vaihtoon lähtemisestä, tiesin, että se, joka pelaa, ei pelkää. Elämässä on otettava riskejä, joista osan kannattavuuteen ei voi itse vaikuttaa. Tähän voi. Vaihtovuoden aikana oma asenne on tärkein. Se ratkaisee. Viihtymisen, uusien tuttavuuksien saannin, sopeutumisen, kaiken. Oma asenteeni on suurimman osan ajasta positiivinen. Jaksan iloita pienistä asioista, enkä kovin pitkäksi aikaa jaksa masentua vastoinkäymisistä. Mutta siinä vaiheessa, kun positiivisuus lopulta loppuu ja olisi hilattava itsensä uudelleen takaisin hyvän puolelle huonosta, mun pää pettää. Toi on asia, jota mun pitää opetella. Toi on asia, jolla rikastuneena varmasti palaan ensi vuonna Suomeen. Toivon kuitenkin, että sen oppisin jo hyvissä ajoin vuotta, sillä luulen, että tuo on kullan arvoinen taito osata vaihtovuoden aikana. Itseni ja myös muiden kannalta.
DSC_0030DSC_0036
Ihmiset, kuten aika moni mua tunteva, tai mun blogia lukenut jo tietääkin, on mulle kaikki kaikessa. Peilaan aika paljon esimerkiksi muiden mielialoja. Siinä on haittansa, mutta myös suuret etunsa. Rakkaat ihmiset pitää mut liikkeessä ja elossa. Ilman heitä en ole yhtä onnellinen. Tästä tullaankin siihen, että mähän joudun käytännössä luopumaan kaikista mun rakkaista ihmisistä vuoden ajaks. Tollasta ei edes pysty miettimään etukäteen. Nyt vasta ihan hiljattain oon alkanut tajuta, että mä oikeesti lähden. Yheksäks pirun kuukaudeks! Ja jätän kaikki mulle rakkaat ihmiset tänne... Vielä jopa nytkin melkein välttelen lähdön ajattelemista. Tosin se ei ole tietoista, sillä joka kerta, kun ajattelen tulevaa vuotta, mut täyttää järjetön into ja odotus. Mutta tiettyinä hetkinä, kun lähtö kummittelee mun mielen taustalla, on se maailman kipein tunne tietää jättävänsä kaiken tänne. Toisaalta, mikään ei ole lopullista. Enhän mä sinne ole loppuelämäkseni muuttamassa. Tän kokemuksen jälkeen saankin selville sen, kuka on oikeesti mulle tärkeä, tai kenelle mä olen tärkeä, ja kuka ottaa mut takasin lähelleen kun palaan.
DSC_0088 (3)
 DSC_0044
Tästä postauksesta EI alunperin pitänyt tulla vaihtovuosipostaus! Eikä mitään siihen liittyvää, haha. Sellanen fiilispostaus tästä kuitenkin tuli, joten lukekoon joka jaksaa. Ehkä tästä tuli vähän negatiivispainotteinen, mutta luulen, että sitä hypetystä tuun nyt kirjottamaan lähiaikoina enemmän. Aion kirjoittaa sellasen "faktapostauksen" mun vuodesta ja vähän odotuksia ja muuta sellasta vähän reaalisempaa kamaa. Aion myös tehdä vaihtariblogin vuoden ajaks! Kunhan saan sen ensin kuntoon ja ekaa postausta sinne sisään, niin linkkaan sen tänne! Kuvat on päättäripäivältä. Olin airueena ensin koululla lakkiaisissa ja sen jälkeen noissa vetimissä ylppäreissä ja illan kamujen kanssa. Oli ihan hauska ilta, ja ainakin unohtumaton! 

Ja muut vaihtoonlähtijät, onks teilläkin vähän samoja tunteita tällä hetkellä? 

4 kommenttia:

  1. Saara kirjotat tosi ihanasti :) On hetkiä kun mä haluisin jo hypätä koneeseen ja lähteä, mutta välillä tulee sellanen fiilis, että mihin ihmeeseen mä oon ryhtyny.. Ja just kaikkein vaikeinta on olla erossa tärkeistä ihmisistä. Pystyn nii hyvi samaistumaan sun tekstiin. Ens vuodesta on kummiski tulossa huikee!!

    VastaaPoista