tiistai 2. huhtikuuta 2013

SVERIGE

DSC_0173DSC_0168

Oltiin pääsiäisenä reissussa Ruotsinmaalla ja täytyy heti kyllä ihan alkuun sanoo, et oli mun koko tähän astisen elämän paskin reissu :D en yleensä ikinä sano näin jyrkästi mistään, varsinkaan matkoista, mut nyt on kyllä aihettaki. Jottei tästä nyt tulis liian valitusta, niin sen kyllä sanon, että seura oli loistokasta  puss, Fanni. 


DSC_0105DSC_0096DSC_0121
 Me siis oltiin taas kattomassa pikkusiskojen koristurnausta, tällä kertaa se pidettiin Norrköpingissä. Kyllä, luitte oikein, Norrköpingissä. Ai missä pirussa on Norrköping? Nii-i, loisto kysymys. No ei vaa, pikkast yli tunnin sieltä kesti Tukholmaan junalla. Mut aikalailla maalla se siis kuitenki oli. Kaupungin keskustassa sinänsä ei ollu vikaa, se oli ihan nätti ja ihmiset kivoja, mutta jos tulisin ulkomaalasena Suomeen lomalle, en mäkään menis asumaan esimerkiks Toijalaan. Lennettiin sinne päin ja lentokentän TaxFree-myymälässä myyjä katto meiän boardingpasseja ja kysy "Siis onks tää lyhenne NRKG Norrköping? Ja onko teillä jatkolentoa?" Siihen me, että joo onhan se Norrköping ja ei oo jatkolentoa. Myyjä: "No voi harmi, tässä tapauksessa se olis ehkä ollu positiivista." Että hyvää lomanalkua vaan meilleki... Noo ei se vielä sillon  mitään, mut sellasessa pienessä potkurikoneessa istutun lennon jälkeen, kun päästiin lentokentälle, ja käveltiin, HUOM. käveltiin lentokentän poikki (joo, ei ollu yhtäkää putkea sillä kentällä, eikä sen kentän kokokaan päätähuimannu) nii meille alko valkeneen että mihis metropoliin sitä oltiinkaan saavuttu... Ajeltiin taxilla kentältä hotellille, joka oli hyvällä sijainnilla ja muutenki ihan päällisin puolin kivannäkönen ja mentii huoneisiin. Huoneet oli tosi pienet ja vessan oven sai auki vaan tietyssä kulmassa seisten, mut oli siellä sentään kylpyamme! Mun ja Fannin huoneen ikkuna avas näkymän vähä hassusti puolkattoikkunana ja luultiin ensin, ettei siellä oo verhoja, mut saatiin sellanen rämisevä puinen ikkunansuojus alas. 


DSC_0065DSC_0090DSC_0095DSC_0062
 Aamulla herättiin ja Fanni nosti ikkunansuojuksen ylös. Ensiks aateltiin et jopas se paikallinen nuoriso alotti mopolla päristämisen jo yheksältä aamulla, mut sitte tajuttiin, että se oli se ikkunansuojus, joka rämisi ylös alas siinä ikkunan edessä... Sit eiku aamupalalle vaan, joka onneks oliki must hyvä! Kierreltiin päivällä kauppoja ja katottiin yks tyttöjen korismatsi. Illemmalla vanhukset sai päähänsä et kävellään toiselle pelipaikalle, jonka sijainnista ei ollu tarkkaa tietoa. Otettiin ratikka ihan päättärille asti ja lähettiin tarpoon. No eiköhä se pelipaikka paljastu olevaks jossain aivan kuusessa vanhassa lentotukikohdassa. Harhailtiin pitkin Norrköpingin laitoja joku puolisen tuntia lannanhajun keskellä, kunnes ohi ajaa yks auto, joka myös ettii pelipaikkaa. Yhtäkkiä nähään ku se auto ajaa uudestaan meiän ohi ja pysähtyy siihen, ja miehen pää pilkistää ulos ja sanoo, et hypätkäähän kyytiin, mä löysin sen mestan. No, onneks ehittiin sit just ja just siihen matsiin! Matsin jälkeen oltiin menossa ravintolaan ja kaikilla oli kova nälkä. Soitettiin tällä kertaa ihan taksi, mutta sitäki saatiin ootella sellanen kiva puoltuntia, ne taksitkaan ei osannu sinne pelipaikalle... 


DSC_0171
DSC_0188
 Seuraava päivä suju ihan kommeluksitta, mitä nyt mult meinas loppuu raha kortilta ja illalla veny pikkasen liian myöhään toi nukkumaan meno. Nimittäi oltiin lähössä aamulla Tukholmaan junalla, vähän shoppaileen ennen lähtöö laivalle. Päästiin kummiski ylös aamulla ja kaikki sujuki hyvin siihen asti kunnes paniikissa ryntäiltiin Stokiksen keskustassa kauppojen ovilta oville et ei jumalauta, onks nää nyt sit pääsiäisen takii kiinni. (Osattiin siis Norrköpingin päässä hyvin junalle, Tukholmassa rautatieasemalta sinne kauppojen luo, ja kaupoilta vielä metrolla satamaanki asti!!) Oltiin etukäteen tsekattu ettei niiden pitäs olla ja suunnattiin Gallerianiin. Siellä kaupat onneks oli auki, ja suunnattiinki odotettuun Hollisterin liikkeeseen. Elkää nyt vetäskö hernettä nokkaan, mutta mun mielestä se Hollisterin kauppa oli ihan HIRVEE. Musa oli nii kovalla, ettei pystyny puhumaan, oli niin pimeetä, ettei kunnol nähny ja hedari iski siinä hajuveden löyhkässä. Sovareihin jonotettiin puol tuntia, sillä niitä oli kokonaiset kolme siellä tyttöjen puolella... Koot oli tosi lopussa ja valikoima vähän huono. Lisäks myyjät oli valittu ulkonäön perusteella, sillä se joka mulle myi ne vaatteet, unohti ottaa kolmesta ostamastani vaatteesta kahesta hälyttimen pois. Muuten tykkään kyllä Tukholmasta kaupunkina ja loppuaika siellä oliki kivaa! Laivamatkasta sen verran, että oltiin kuolemanväsyneitä ja voitiin molemmat pahoin... Selittää riittävästi meiän laivamatkasta.


Untitled

Mul oli siis kamera mukana ja täs on nyt kamerasta kuvia sekä parit kollaasit iphonelta. Tukholmassa ei ollu kamera logistisista syistä messissä, joten kaikki matsku rakkaasta Norrköpingstä. Sain kuvattua (Fanni sai) kaks asua ja niistä postaukset erikseen!

UntitledUntitled
 Reissusta viel sen verran et onneks meiän jutut vaan on niin hyviä, et ne vähän pelasti, varsinki väsyneenä lentää sellasta juttua että ;) eikä tämmöselle lomanräpistykselle voi enää kun vaa nauraa! Ehkä joskus uudestaan paremmalla menestyksellä. Muuten, meiän tytöt sentään sai turnauksesta pronssia, HIENOO TYTÖT! 

2 kommenttia:

  1. no mitä vittuu sä dissaat hollisterii hollister on paras kauppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XD ainii tsori elliii :((((( unohin et oot nykyää suurin hollister fan sen hupparis kanssa!!!!

      Poista